Als boudoirfotograaf begrijp je hoe essentieel het is om de schoonheid, sensualiteit en intimiteit van je klanten vast te leggen. Daarom wil ik het even hebben over een juiste lens, want hiermee begint het.

Ze zeggen altijd dat je geen luxe camera nodig hebt om te fotograferen. En dat klopt, maarrr een juiste lens is wel ontzettend belangrijk en uiteindelijk fijner om mee te werken.


De Sigma Art 35mm-lens biedt een veelzijdige brandpuntsafstand die ideaal is voor boudoirfotografie. Met zijn 35mm-perspectief vind je een perfecte balans tussen groothoek en gematigde telefoto, waardoor je naadloos verschillende opnamen kunt maken. Of je nu een sensueel portret van het hele lichaam inlijst of een close-up maakt om de betoverende kenmerken van je onderwerp te benadrukken, deze lens staat voor je klaar.

Zelfs wanneer je wijd open fotografeert op f/1.4, levert deze lens verbluffende resultaten op. Dit is bijzonder waardevol voor boudoirfotografen, waarbij vaak wordt gewerkt met zacht, diffuus licht om een romantische sfeer te creëren.


Boudoirfotografie houdt vaak in dat je fotografeert in omgevingen met weinig licht om een intieme en sfeervolle ambiance te creëren. De Sigma Art 35mm-lens met zijn maximale diafragma van f/1.4 is een gamechanger in dergelijke scenario's. Hij presteert uitstekend bij weinig licht, waardoor je prachtig belichte beelden kunt vastleggen zonder de noodzaak van overmatige kunstmatige verlichting. Dit is een aanzienlijk voordeel om een natuurlijke en ontspannen sfeer te behouden tijdens je boudoirsessies.


Voor mij is de Sigma Art 35mm lens een vertrouwde metgezel geworden en eerlijk gezegd kan ik niet meer zonder.

Of kan jij mij overtuigen dat er een fijnere lens is..?

Als je je boudoirfotografie naar het volgende niveau wilt tillen en je kunst wilt verheffen, is de Sigma Art 35mm-lens een waardevolle aanvulling op je uitrusting. Het is een instrument dat je helpt betoverende en suggestieve boudoirbeelden te creëren die een blijvende indruk achterlaten.


Naast de Sigma Art 35mm-lens zijn er verschillende andere lenzen die goed geschikt kunnen zijn voor boudoirfotografie, afhankelijk van je voorkeuren en de stijl die je wilt bereiken.

Hier zijn enkele populaire opties die ik gevonden heb:  • 85mm f/1.4 Prime Lens: Een 85mm lens biedt prachtige portretten met een mooie compressie en bokeh-effect. Het is ideaal voor close-up portretten en kan een flatterende onscherpte achtergrond creëren, waardoor je onderwerp echt opvalt. (Alleen gebruiken bij een grotere studio of buiten)
  • 50mm f/1.8 of f/1.4 Prime Lens: Een 50mm lens is een andere uitstekende keuze voor portretfotografie. Het biedt veelzijdigheid en kan zowel full-body als close-up shots vastleggen. Het heeft vaak een betaalbaarder prijskaartje dan 85mm-lenzen.
  • 24-70mm f/2.8 Zoom Lens: Een zoomlens zoals de 24-70mm f/2.8 biedt flexibiliteit voor verschillende situaties. Je kunt gemakkelijk wisselen tussen groothoek- en portretbereiken om de juiste compositie te kiezen.
  • Macro Lens: Als je de nadruk wilt leggen op de details, zoals sieraden of specifieke texturen, kan een macro lens een geweldige keuze zijn. Deze lenzen stellen je in staat om zeer gedetailleerde close-ups te maken.
  • Tilt-Shift Lens: Hoewel minder gebruikelijk, kunnen tilt-shift lenzen creatieve effecten opleveren, zoals het creëren van een miniatuureffect of het beheersen van de scherptediepte op een unieke manier.Het beste objectief voor boudoirfotografie hangt af van je persoonlijke voorkeur, de beschikbare ruimte en de stijl van je werk. Het is vaak een goed idee om verschillende lenzen uit te proberen en te experimenteren om te ontdekken welke het beste bij jouw stijl en behoeften past. Het belangrijkste is om te zorgen dat de lens je in staat stelt om de gewenste sfeer en emotie vast te leggen tijdens je boudoirsessies.
Bovenstaande zijn affiliate links